Gemenskap och förståelse viktigare än någonsin  0

Vi finns fortfarande, fast vi inte hör av oss så ofta här på bloggen. Lite dålig stil, och vi har inga riktigt bra ursäkter, förutom att det är lätt hänt att det blir så. Att uppdatera en blogg för den sakens skull är inte meningsfullt, man ska i alla fall ha någonting att säga. Med tanke på läget i världen så borde det väl vara så att vi behövs mer än någonsin. Men samtidigt; har vi någonting att säga specifikt som vi inte redan sagt många gånger förut? Det känns snarare som så att vi fört ut mycket av vårt budskap men världen inte riktigt lyssnat på oss. Som det ser ut nu så kan vi väl säga, med sorg i hjärtat, att vi fått överväldigande bevis på hur det går när man inte söker gemenskap över religionsgränserna.

Vi strävar ändå vidare. Vad annat kan vi göra? Bland annat genom att investera lite i vår studielokal genom att skaffa några nya hyllor. Det har ju samlats en mängd olika gemensamma saker i lokalen genom åren, saker som olika böcker, pennor och annat smått och gott. Vi bestämde oss för att försöka få lite ordning på dem, helt enkelt. Vi ville dock inte slösa utan det blev två stycken rätt billiga bokhyllor Ärendal från chilli.se. Kanske inte vackrast i världen men de fyller definitivt sin funktion på ett mycket bra sätt. Äntligen lite ordning och reda i våra lokaler! Tyvärr kan vi ju inte säga det samma om världen i övrigt.

Vi kan givetvis heller inte undgå att säga någonting om presidentvalet i USA. Att Donald Trump blev republikanernas presidentkandidat är sorgligt. Hans uttalanden om Islam och vad han vill göra mot muslimer i allmänhet är extremt farliga. Lyckligtvis ser det för tillfället ut som om han inte har någon direkt chans att bli vald. Men hans retorik, och den entusiasm som finns bland hans anhängare, är farlig alldeles oavsett. Trump gör helt enkelt USA och världen till en farligare plats, en plats med mindre gemenskap och försök till försoning. Vi får helt enkelt söka tröst i talesättet att det alltid ser mörkast ute före gryningen.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Email not published ( * Required )