En gemensam grund att stå på  0

En gemensam grund att stå på är, rent metaforiskt, vad Enhetens Vänner handlar om, någonting som känns allt viktigare för varje dag som går. Vi tror att det är någonting som knappt behöver motiveras längre. Den som fortfarande inte tycker att det är viktigt kommer nog aldrig att övertygas i vilket fall som helst, även om vi givetvis kommer att fortsätta att försöka. Om vi så bara kan nå ut till en enda person som fortfarande inte förstår så är det värt det. Dessutom, även om vi är ense om att förståelse mellan olika religioner är viktigt, så kvarstår fortfarande en del problem om hur det hela ska lösas rent praktiskt. Det är fortfarande en lång väg kvar att vandra, och på många sätt så verkar det som knappt någonting har hänt på tusen år.

En bättre grund
Men en grund att stå på kan ju användas inte bara metaforiskt, utan även rent praktiskt. Som till exempel golvet i våra lokaler. Det är någonting som vi alla använder även om vi sällan tänker på det. Ett golv i en gemensam lokal, där folk ofta har skorna på, kommer ju också att utsättas för andra påfrestningar än golvet där hemma, där vi oftast går i strumpor, eller barfota. Nu är det ju inte bara vi som använder ”våra” lokaler, utan även ett antal andra föreningar och klubbar så vi kan ju inte unilateralt göra någonting åt det, även om det faktiskt behövts. Lokalen har ursprungligen inte varit tänkt som en mötesplats och golvet har därmed slitits rätt ordentligt med tiden, och smutsen har börjat ”gro in” i det.

Nu har dock hyresgästen bestämt sig för att lägga nytt, efter att ha beställt ett billigt men hållbart nytt linoleumgolv från www.golvshop.se. Det ska bli spännande att se hur slutresultatet blir, men helt klart kan det bara bli bättre. För nuvarande golv har nu blivit så pass nedgånget att det märks, även för en som normalt inte märker sådana saker. Det är klart att sådana saker påverkar stämningen vid möten; en trevlig lokal är ju A och O. I övrigt är dock lokalen och möblerna mycket fina, så golvet var nog det sista som behövde fixas till.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Email not published ( * Required )