En fantastisk studiekväll  0

Våra studiekvällar brukar kunna se ganska olika ut, och det är ganska ofta som man kan höra röster som höjs när diskussionen är som hetast. Vi tycker inte att det behöver vara något fel, det visar bara på att man är passionerad för det man tror på och vill lyfta fram sina argument, sin syn på saken, vilket gör att deltagarna på studiekvällen blir än mer upplysta om olika sätt att se på saker, och att man kan vara minst lika passionerad för en annan tro som man är för sin egen.

Det betyder i sin tur att man kan hitta mängder av gemensamma utgångspunkter och en specifik kväll föll sig plötsligt ett lugn över hela lokalen när vi pratade om kvinnor och deras roll i religionen. Efter att samtalet hade gått hett till så började deltagarna verkligen komma ner till kärnan av värdet i respektive åskådning och insåg att kvinnan är det viktigaste med religionen, själva frukten till liv och skaparen av ordning. Diskussionen började mattas av och tystnaden la sig som en varm filt över oss, där vi bara fanns och insåg hur lika vi egentligen är.

Jimmy i soffa

Jimmy satte sig i en soffa och läste bok ett tag.

En fantastisk kväll, och på många sätt själva grunden till varför vi samlas. Att förstå, förenkla och finna respekt för varandra och våra synssätt, då det inte är så olika som man kanske först kan tro. Religion tolkas på så många olika sätt och vis, men när man kommer till grunden av det hela så är det ingen skillnad och människovärdet är det mest centrala.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Email not published ( * Required )