Det heliga vattnet  0

bathroom-4841_640

Någonting som går igenom i alla religion är vattnet och dess betydelse för olika delar. Det är också lätt att förstå varför det är så när vatten utgör den absolut viktigaste delen till att liv överhuvudtaget uppstår, så att det har fått en mer eller mindre central roll i de flesta religioner är naturligt. Det kan handla om att tvätta sig rätt eller döpas och det visar på hur viktigt vattnet alltid kommer att vara för många olika delar av mänskligheten. Vatten är det vi lever med och överlever med hjälp av, och därför bör det också ha den centrala rollen som det har i världen.

Är vatten självklart?

Faktum är att vatten många gånger är en bristvara. Det är enbart i västvärlden som vi kan ha den självklara existensen av drickbart vatten i våra kranar. Så är det inte på alla platser runt om i världen, och ska vi vara riktigt ärliga så är det många gånger så att religiösa samfund är de som står bakom att dessa områden uppmärksammas på vattenbrist, och det är dessutom de som hjälper till med att organisera hjälpsändningar. God religion är människovurmande och av den anledningen hjälper de också till att förse dessa områden med det livsnödvändiga vattnet. Så vatten är långt ifrån något som är självklart för världen, vatten som vi kan överleva på, och därför har alla religioner en stor roll att spela i lösningen av detta problem.

Hur har vi det då?

Vi kan verkligen inte klaga. Bara en sådan sak att vi spolar bort drickbart vatten i toaletterna kan säkert vara provocerande för dem som inte alls har något. Men vi har fortfarande vår verklighet att förhålla oss till och måste göra det bästa av den. Att sluta slösa med vatten är en av de sakerna. Därför har vi, efter en intern kampanj, sett till att många av våra medlemmar har bytt ut våra köksblandare till vattensparande varianter från tapwell. Vi lyckades dra ihop ganska många som har varit intresserade av just detta byte, och eftersom att vi var många så lyckades vi få en mängdrabatt från www.bygghemma.se. Vi vet att det kanske är en liten insats för att spara på våra tillgångar, men det är fortfarande en insats som gör värden lite bättre.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Email not published ( * Required )